Håvard Krogstad, Hommelvika

Jeg er ambassadør for Trondheim Maraton fordi: Jeg er veldig interessert i å løpe, og alt som har med løping å gjøre. Ønsker å formidle at løping er en aktivitet som er lett tilgjengelig, lett og utføre og trenger ikke å ta så lang tid. Jeg mener det er å finne gleden med å løpe som er viktigst, finner du den kommer også resultatene. Jeg har deltatt på Trondheim Maraton de to siste årene og og kan trygt anbefale Trondheim Maraton, her er det plass til alle, uavhengig av nivå!

Jeg liker å løpe fordi: Ikke lett å forfatte et kort svar på dette. Det er noe med den frihetsfølelsen, man kan koble av alt annet, et lite friminutt. Det er ukomplisert, effektivt trening og gir mere energi enn hva kroppen bruker. Det er sosialt, progresjonen er målbar og mestringsfølelsen er stor når man når sine mål.

Mine tips til andre som skal løpe Trondheim Maraton er: Meld deg på og sett deg et realistisk mål ut i fra ditt utgangspunkt. Finn eller få laget deg et treningsprogram for den distansen du skal løpe, og følg dette jevnt og trutt så vil skadene utebli og løpegleden og resultatene kommer. Ut og løp, da blir du bedre!

Mine favoritt løpesko er: Kommer litt an på hvilken løpeøkt jeg har. På rolig langtur foretrekker jeg Nike Pegasus34 eller Asics Gel-Nimbus 19. Til litt raskere turer synes jeg Asics Noosa tri 11 fungerer bra.

Det beste jeg vet etter en løpetur: Etter en løpetur er det godt med noe mat, en dusj, slappe av og bare kjenne på strømmen av endorfiner fylle kropp og sjel.

Dette tenker jeg på når jeg løper: Det kan være mye rart, alt fra å nynne på en plagsom sang som har satt seg på hjernen til å løse store verdensproblemer. Tankene kan vandre fra løpeteknikk til å planlegge øvelsene på en fotballtrening. Man kan planlegge middagene i kommende uke eller øve på en tale eller en presentasjon. Man kan få ut sinne og løpe fra fortvilelse eller bare suse av gårde på ei sky av god energi. Det er mye god terapi i ei løpeøkt!!

Hvilken distanse skal jeg løpe under TM2019: Teammaraton