Pinar Heggernes, Bergen

Jeg er ambassadør for Trondheim Maraton fordi: Jeg deltok i halvmaraton der i 2017 og jeg syns det var et fantastisk flott arrangement! Utrolig fin løype som inneholder masse fine gangstier langs sjø og elv, hyggelige funksjonærer og nydelig fint vær. 🙂

Jeg liker løpe fordi: Jeg begynte å trene, løpe og konkurrere i voksen alder, og syns det er vidunderlig fint å oppdage hva kroppen er i stand til. Det å hele tiden forbedre konkurransetidene gir en herlig mestringsfølelse, samtidig som man ser at alder ikke nødvendigvis betyr begrensninger; tvert i mot!

Mine tips til andre som skal Trondheim Maraton er: Tren variert, gjerne i motbakker og terreng, og ikke minst styrke! Følg gjerne et program, men ikke slavisk. Lytt til kroppen, pass på å få nok restitusjon. Det er i hvilen kroppen bygger seg opp! Trener du sammen med venner, blir det mer lystbetont og lettere å gjennomføre.

Mine favoritt løpesko er: Jeg trenger litt støtte for stabilitet. Lenge var Brooks Ravenna min favoritt. Men nå har jeg forelsket meg i Adidas Ultraboost.

Det beste jeg vet etter en løpetur er: Ostesmørbrød! Og en varm dusj. 

Dette tenker jeg på når jeg løper: Under harde økter som intervaller rekker jeg ikke å tenke på annet enn selve innsatsen. Under lengre rolige turer liker jeg å løpe med venner så vi kan prate sammen, eller høre på musikk.

Hvilken distanse skal jeg løpe under TM2018: Satser på hel.