Hanne Formo

Jeg er ambassadør for Trondheim Maraton fordi det er et supert arrangement som alle burde få oppleve! Tenk at Trondheim er en by som har sin egen maraton! Som ambassadør håper jeg å kunne smitte flere med gleden jeg har av løping. En trenger ikke å være sprek for å starte treningen mot en av distansene. Men en kan risikere å bli det.

Jeg liker løping fordi det gjør meg i godt humør og bedre form. Det er faktisk litt tøft å kunne løpe etter bussen eller opp ei trapp uten å bli altfor andpusten. Det ligger også mye god mestring i å kunne gjennomføre et lengre løp. I tillegg er det så lettvint, en trenger bare gode sko og å komme seg ut døra.

Mine tips til andre som skal løpe Trondheim Maraton er: Lag deg en langsiktig plan for treninga, som er tilpasset det nivået du er på. Ikke gi opp om du ikke greier å gjennomføre absolutt alt. Livet skjer. Prioriter derimot å ha en fast langtur i helgene og finn deg gjerne en treningsvenn eller to, som du kan løpe disse med. Det blir raskt  til en vane før du aner det. Og kanskje det viktigste tipset er: Still uthvilt i beina ved start.   

Mine favorittløpsko er opptil flere, for jeg bytter litt på dem ettersom hvor og hvilket underlag jeg løper på.
På Trondheim Maraton blir det enten sko fra Saucony eller Asics.

Det beste jeg vet etter en løpetur er: Ofte er det å planlegge mer løping…jeg kan få endorfiner bare av å lese et løypekart. Det er etter ei virkelig god økt jeg kan finne på å melde meg på et løp som høres nesten umulig ut. Det er også veldig godt å bare være ferdig, en angrer aldri på at en kom seg ut og fikk trent.

Hva jeg tenker på når jeg løper: Det er egentlig bare fri flyt av hva som måtte oppta meg den dagen. Og om jeg merker at det blir litt for kaotisk, prøver jeg å ikke tenke på noe som helst. Eller bare fokusere på et jeg gjør. Det er trening det også.

Under TM2018 skal jeg løpe hel maraton for tredje år på rad.