Siw Rødsjø, Spongdal

Jeg er ambassadør for Trondheim Maraton fordi: Jeg liker å inspirere andre til å finne løpegleden, og få dele den venner. Hver tirsdag så løper jeg med håndballaget til jenta mi, og det er veldig gøy å motivere de bakerste i gruppa til å mestre litt mere fra gang til gang, og se utviklingen fra vi startet med løpingen tidligere i høst. 

Jeg liker også å ha noe å strekke meg etter, og samtidig er det viktig å vise at alle kan løpe om de vil. Selv er jeg ryggoperert og har revmatisme. Så man trenger ikke å være toppidrettutøver for å fullføre et løp eller en løpetur. Noen ganger kan det være viktig å være litt Pippi: Dette har jeg ikke prøvd før, så dette kan jeg helt sikkert.

Jeg liker å løpe fordi: Det å løpe er mitt eget fristed, og samtidig som jeg elsker å løpe, så blir det to gleder i en. 

Mine tips til andre som skal Trondheim Maraton er: Meld deg på. Finn deg et løpeprogram som passer deg og den distansen du skal løpe, og prioriter deg selv til å gjennomføre øktene. «Og ikke kjenn etter!»

Mine favoritt løpesko er: Bruker stort sett Asics sine sko. De passer foten min godt. Men favoritt skoen må jeg til England å kjøpe: Karrimor tempo 3 control.

Det beste jeg vet etter en løpetur er: å sette meg i godstolen med god samvittighet, og kjenne godfølelsen og mestringen synke inn <3 

Dette tenker jeg på når jeg løper: når jeg løper ute tenker jeg minst mulig og bare nyter turen og omgivelsene.

Hvilken distanse skal jeg løpe under TM2019: Halvmaraton