Ida Kristine Schive, Hommelvika

Jeg er ambassadør for Trondheim Maraton fordi:

Jeg elsker løpeglede! Jeg mener det er viktig å fremme at løping ikke bare er for de som er best trent, de som løper lengst, eller de som løper raskest. Uansett alder, høyde og vekt, er løping en idrett som passer de alle fleste og gir stor glede og mestringsfølelse ut fra den enkeltes forutsetninger.  I tillegg er det en idrett som bidrar til fellesskap til tross for at det er en individuell sport. Og et slikt fellesskap kommer godt fram på løpsdagen gjennom heiarop, møte med medløpere i løypa, og en haug med smilende fjes med medalje rundt halsen etter passert mållinje. Jeg ønsker å være en ambassadør som sprer disse budskapene.

Jeg liker å løpe fordi:

Å løpe gir en mestringsfølelse som er helt unik. For meg starta løping med å løpe et minutt, gå et minutt. Slik holdt jeg ut i 15 minutter før jeg snudde og gjorde det samme 15 minutt tilbake. Løping er helt åpenbart en kjempearena for å se progresjon i treninga. Det å oppleve at man kommer litt lengre, løper litt raskere får deg til å føle deg som en verdensmester. Og konkurrerer du med deg selv, ja det er du jo alltid en vinner. Løping er helsefremmede, det krever lite utstyr, det krever lite planlegging, og det trenger ikke ta lang tid. Effektivt! I tillegg, man angrer aldri på ei løpeøkt.

Mine tips til andre som skal delta på Trondheim Maraton er:

Ved mitt første løp bestemte jeg meg for at jeg skulle kose meg fremfor å fokusere på tid. Jeg starta derfor klokka ved startstreken, men jeg kika ikke på klokka en eneste gang underveis i løpet. Jeg lot puls styre tempo og fokuserte på folkelivet, omgivelsene og forsøkte å nyte det. Og det gjorde jeg fra første meter. Derfor er mitt tips til de som skal løpe for første gang og kanskje kjenner på både prestasjonsangst og gruer seg; Se deg rundt, fokuser på at du skal kose deg, smil underveis (tro meg, smiling gir masse ekstra power), og løp over målstreken som en verdensmester.

Mine favorittløpesko er:

Jeg har prøvd utallige varianter, men kommer har innsett at for lengre turer og uteløping så liker jeg best Asics. (De fleste Gel-variantene) På mølla liker jeg godt Craft v175 lite.

Det beste jeg vet etter en løpetur er:

Dusj, og mat! (Og kald pepsi max)  

Dette tenker jeg på når jeg løper:

Alt og ingenting. På en stressende hverdag blir løping en arena for å koble ut. Tenker gjerne på omgivelsene, hvor jeg skal, lytter på musikk.. Jeg kan ikke minnes å ha brukt en løpetur på bekymringer. Slikt forsvinner på magisk vis under ei løpeøkt J

Distanse under TM2019:

I år som i fjor, og året før der: Team maraton. Dette er sååå gøy!! Teamspirit og fellesskap. Selv om det hadde vært megakult med halvmaraton på jubileumsåret, så må man jo holde på tradisjoner. Vi gleder oss til å slå oss selv neste år også.