Øystein Volden

Øystein Volden

Jeg er ambassadør for TM fordi jeg elsker løping og liker å flytte mine egne grenser. Det å være med i dette løpenettverket er givende! Jeg ønsker å være en motivator til å få andre opp av sofaen, og ut i skogen eller langs veiene i den flotte byen vår. Folkefesten Trondheim Maraton er ett av mine hovedmål for sesongen, og holder motivasjonen og treningsiveren oppe. I 2020 deltar jeg for 4. gang.

Jeg liker å løpe fordi det fungerer som rekreasjon for meg. Er det mye stress i hverdagen, er det ingenting som slår det å ta på seg løpesko og komme seg ut. I tillegg er det godt å kjenne følelsen av at trening fungerer. En annen faktor er at løping gjør at en holder seg frisk og rask, og er skadeforebyggende hvis det gjøres riktig.

Det gir meg mye å løpe sammen med samboeren min Tora, som også er ambassadør. Vi er flinke til å motivere og pushe hverandre.

Hvis du vil starte å løpe er det viktig å starte rolig og forsiktig. Det er viktig for å unngå skader og er med på opprettholde løpegleden. Løping er individuelt, så ikke sammenlign deg med andre. Det er du som er i fokus, og det er din progresjon som teller.

Det er også fint å ha et mål med treningen, ha noe å strekke seg etter. Her er Trondheim Maraton et godt eksempel, og her kan du både løpe 5,10,21,42 eller kanskje prøve deg på trippelen.

For å unngå belastningsskader er det fint å variere på underlag du løper på, og bruk gode løpesko.

Jeg sverger til Hoka fordi det passer min fot best. Under trening bruker jeg Cavu (Grus og asfalt) Speedgoat (Terreng) og i konkurranse bruker jeg Carbon X.

Etter løpeturen er det ingenting som slår en hjemmelaget smoothie og en lang, varm dusj. Etter en dusjen kan jeg sette meg i sofaen med god samvittighet, synkronisere klokka, og loggføre økten i Strava.

Når jeg løper prøver jeg å ikke tenke for mye. Jeg fokuserer på naturen og omgivelsene jeg befinner meg i. Av og til har jeg fokus på teknikk for å utvikle meg som løper. På tunge dager tenker jeg på dusjen og smoothien som venter når jeg kommer hjem.

Under TM2020 vil jeg mest sannsynlig løpe halvmaraton. Sees på start!