Bettina Høgseth

Instagram: @lopemamma

Hvorfor vil du være ambassadør for TM? – Jeg ønsker hovedsakelig å være ambassadør for å kunne motivere andre til å bli med på et løp, oppleve mestringsfølelsen og bidra til at andre får lyst til å bevege på seg uansett forutsetning. Ved å være ambassadør, må man være mer synlig og forhåpentligvis nå ut til flere mennesker – det  er absolutt mitt mål! I tillegg til å kunne være en del av et fellesskap der alle løfter hverandre opp og frem.

Hvorfor liker du å løpe? – Det startet med at det var den enkleste treningsformen jeg kunne gjøre i en hektisk småbarnsperiode, der tiden ikke strakk helt til. Så enkelt å bare løpe ut døren og være ferdig med treningen en times tid etterpå. Det har utviklet seg til å bli en hobby som gir meg egentid, en mestringsfølelse jeg aldri har kjent på før og det gir meg en genuin glede i hverdagen!

Hvilke tips har du til dem som skal starte å løpe: – Jeg har gått fra å egentlig ikke like løping, til å være en som er blitt glad i å løpe og jobber mot å utvikle meg som løper. Det er mye jeg har lært, men det viktigste er å starte forsiktig slik at du får den mestringsfølelsen etter hver økt. Start med å vekselsvis gå og jogge. Jeg fulgte nybegynnerprogrammet til Löplabbet, som fungerte veldig bra! Sett deg et langsiktig mål som du kan jobbe mot. Om det er å løpe 2 km sammenhengende eller melde seg på et 5/10 km løp, er (ofte) en stor motivasjon til å gjennomføre treningen. Gjerne ta med deg noen som kan være med deg! Alt blir lettere sammen 🙂

Mine favoritt sko ? – Per nå, er det Nike (Zoom) Pegasus 35 Turbo! Jeg har alltid syns sko er gøy og liker å prøve ut flere forskjellige modeller/typer 🙂

Hva er det beste etter løpeturen? – Det beste etter løpeturen er den følelsen der gir meg og ikke minst, spise et deilig og stort måltid! Spesielt etter en morgenøkt.

Hva tenker du på når du løper? – Det kan være mye forskjellig. Ofte bare er jeg i øyeblikket 🙂 Det kan også være at jeg tenker på alt fra hvor takknemlig jeg er for at kroppen kan løpe, til hva jeg skal spise når jeg kommer hjem igjen og til å visualisere løp som jeg har meldt meg på. Ellers er jeg veldig fan av podcast på langturene.

Hva skal du løpe under TM2020 ? – 10 km! (hvis ikke København halvmaraton blir noe av, ønsker jeg å løpe TM halvmaraton).