Elin Marie Røen

Instagram: @elinroeen
Hvorfor vil du være ambassadør for TM? Jeg er ambassadør for Trondheim maraton fordi jeg ønsker å være en del av en løpeenhet som jobber med å motivere mosjonister til å nå målene sine. Så langt har jeg drevet med egentrening men aldri våget å delta på noe løpsarrangement. Å delta på mitt første løpsarrangement er derfor mitt treningsmål for 2020. Jeg ønsker å motivere andre mosjonister til også å delta på arrangementet.
Hvorfor liker du å løpe? Jeg liker å løpe fordi det er en effektiv måte å kvitte seg med stress på samt få en avkobling fra en ellers hektisk hverdag. Løping hjelper meg å holde hjernen skjerpet samt gjør kroppen min fysisk sterkere. Jeg liker å løpe gatelangs i byen, på stier og i skogen, men aller helst løper jeg på fjellet hvor jeg får nærkontakt med naturen. Liker også at løping er en relativt billig aktivitet noe som gjør at alle kan være med. Hvilke tips har du til de som skal starte å løpe?
Mitt tips er å starte veldig rolig og forsiktig. Det er viktig at treningen hele veien er lystbetont og det skal være en glede å ta på seg joggeskoene. Etterhvert vil man merke at formstigningen gir motivasjon. Det er viktig å konkurrere mot seg selv og ikke sammenligne seg med andre. Å sette seg delmål kan være en fin strategi.
Min favorittsko? Min favorittsko er ASICS – GEL Nimbus 20. Dersom jeg skal løpe langturer på fjellet velger jeg Salomon Speedcross 4 GTX. For nye løpere anbefaler jeg å prøve forskjellige sko for å finne den skoen som passer best.
Hva er det beste etter løpeturen? Det beste etter løpeturen er at det tilfører meg energi og at jeg oppnår bedre søvnkvalitet. Jeg spiser alltid godt etter trening og slapper av på sofaen i en varm og god Marius genser.
Hva tenker du på når du løper? Når jeg løper forsøker jeg å koble ut mest mulig. Eventuelt fokuserer jeg på positive tanker som motivere meg. Løpegleden en har nå er og en investering i fremtidig helse. Dette er min mormor et godt eksempel på. Som 90 årig besteg hun Galdhøpiggen. Det er svært inspirerende for meg å se hvilke resultater en kan oppnå av kontinuerlig trening.
Hva skal du løpe under TM2020? Jeg satser på min første halvmaraton.