Løping – noe for alle?

Jeg kan telle på en, kanskje to, hender hvor mange ganger jeg tidligere har vært på løpetur hvor jeg ikke har hatet det. Til tross for at jeg hadde litt lyst til å lære meg å like å løpe, så hadde jeg bestemt meg for at løping rett og slett ikke var noe for meg.

Så da jeg fikk tilbud om å være ambassadør for Sparebank1 SMN Trondheim maraton, så tenkte jeg først at det måtte være en feil. Jeg er da ikke noen løper. Jeg liker ikke en gang å løpe.

Vel, så feil kunne jeg ta. Dette samarbeidet med Sparebank1 SMN Trondheim maraton og Polar har bidratt til at jeg har funnet løpegleden. Hun som alltid fant på unnskyldninger for å droppe løpingen er nå ute og løper i snøstorm og 16 minusgrader.
Jeg har satt meg som mål å løpe 10 km på under 60 min under selve Sparebank1 SMN Trondheim maraton 4.september, et mål som virket litt hårete og skummelt når jeg først satte det, men som nå virker mer overkommelig jo mer jeg trener.

Ved å bruke pulsklokken Polar Ignite har jeg hatt mulighet til å sette opp et treningsprogram som jeg skal følge i tiden fremover for å nå målet mitt. Treningsprogrammet består både av ulike løpeøkter, styrketrening og mobilisering. For en nybegynner som meg så er det helt gull å få et treningsprogram satt opp som et hjelpemiddel for å oppnå det jeg ønsker. Klokken hjelper meg til å pushe meg og det er som å ha en digital personlig trener på håndleddet. 

En pulsklokke og et treningsprogram fra polar vil nok ikke gjøre deg til en maratonløper på 1-2-3, men det vil gi deg en god hjelp på veien.

Vi må alle starte et sted, hvorfor ikke starte nå?

Comments are closed.

Translate »