Sub40 – HYTTEPLANMILA 2021

Lørdag 16.oktober var det klart for årets siste konkurranse. Der mitt mål var å bekrefte for meg selv at jeg kunne gjenta suksessen fra mitt testløp i mai, og få et offisielt resultat på at man har løpt mila under 40 minutter.

De fleste brikkene var på plass for endelig bli en 39 minutts løper på mila. Jeg hadde fått bekreftet på halvmaraton distansen på Trondheim Maraton og Oslo Maraton at jeg var i god form. Slik at den første uka etter Oslo ble brukt til restitusjon. De to neste ukene ble fokuset på å bli vant til å løpe i 3:55 – 4:00 tempo, før den siste uka ble ei uke for å samle overskudd og spisse formen til løpsdagen.

I disse ukene ble det lengre pauser mellom dragene på intervallene og høyere tempo enn jeg har gjort tidligere i sesongen. Ei økt jeg likte veldig godt i denne oppkjøringen var 6×1000 m, der jeg løp de 3 første på 3:55 tempo med 90 sek pause. For deretter løpe de 2 neste på 3:45 tempo med 3 min pause og siste draget på 3:55.

Hytteplanmila er jo kjent for å være en rask og mange løper til ny pers her, men i år var ikke helt værgudene på vår side. Ifølge yr så skulle det bli en del vind, og den vinden kjente man faktisk ganske godt på den siste halvdelen av løpet. Tror nok alle skulle ønske den kom fra en annen retning, men den møtte oss rett i fronten. Så her lønte det seg å ikke ligge i front, men heller prøve å finne en god plass i ei gruppe.

Dette var første gangen jeg skulle løpe Hytteplanmila, men heldigvis så har de på sin egen hjemmeside en god beskrivelse av hver kilometer. Jeg hadde fått med meg at den første kilometeren er særdeles lettløpt da den går nedover, men at fra 2-4 km er den småkupert. Samt at mila avsluttes med en 200 m stigning som de kaller Pulsbakken. Der registreres til og med mellomtider. Så selv om mange løper til både ny pers eller sesongbeste her, så må man disponere løpet godt.

Når man ikke har løpt traséen før, så er det vanskelig å legge en løpsplan. Men så kom jeg over et tips på instagram kontoen til @sub40before40 som han hadde fått fra @overterskel. Det tipset var gull verdt. Vær med 40-fartsholderen den første kilometeren, for deretter slippe for å spare krefter til siste halvdel. Hvor planen var da å ta sikte på ballongen. Etter at jeg slapp ballongen, så hadde jeg han hele tiden i sikte. Det var veldig motiverende i den siste halvdelen av løpet at forspranget til ballongen ikke økte, men heller tok innpå.

Med denne løpsdisponeringen kom man til selveste Pulsbakken rett bak ballongen, og med noen krefter igjen til en bakkespurt så løp jeg forbi ballongen og til ny offisiell beste tid på 10km gateløp!

Det ble 39:57, sub 40 på mila. Begge målene for sesongen ble innfridd, og har nå knekt koden for å løpe sub 1:30 på halvmaraton og kan nå også si at jeg er en sub 40 løper på mila.

Comments are closed.

Translate »