Et stykke samfunnsansvar

Bærekraft

Trondheim Maraton begynner å bli et stort løpsarrangement i norsk målestokk. I 2019, før pandemien, kunne vi telle 7700 forhåndspåmeldte. Det gjør oss til et av de største maraton i Norge, bak Oslo Maraton og Bergen City Maraton. Under arrangementsdagene gjør vi om bysentrum til en festarena med Torvet og Olav Tryggavasson som navet i arrangementet. Løypa vår omkranser seg sentrumskjernen og viser frem Trondheim by i en vakker høstdrakt. Opplev Trondheim (#opplevtrondheim) er et viktig budskap for oss der vi ønsker å bidra til økt turisme til Trondheim og omegn. Vi har derfor lagt løypa slik at du kan oppleve mye av de severdighetene innen historie og kultur her i Trondheim by.

 

Et så stort arrangement vil kreve mye av samfunnet, byen og folkene som bor i byen. Vi stenger en del av gatene som gjør at trafikken må rutes om. Dette er viktig for at vi skal kunne ivareta deltakerne og publikum på en god og sikker måte samt lage en flott ramme for arrangementet. Vi må bidra til til økt merverdi for våre interessenter. Vi har et samfunnsansvar! 

GJØRE – LÆRE – OPPNÅ
Tre viktige faktorer for at prosjekter skal ha livets rett. Bærekraft er inn i tiden. Alle snakker om det og mange vil ha fokus på dette. Vi jobber målrettet for å kunne jobbe etter modellen GJØRE – LÆRE – OPPNÅ. Først da får bærekraft en viktig funksjon for oss.

Dette blir solgt billig til de som ønsker å kjøpe brukt. 

Vi har et stort fokus på å minimere plastavfall. Alle våre drikkestasjoner benytter beger som resirkuleres i pappavfall. 100% papp!

 

Dette er et prosjekt vi er utrolig stolte av. Det hele startet som en ide` som dukket opp i prat med Fremtiden i våre hender under korona i 2020. Hva om vi smeltet om plast til medaljer? JA!

Prosessen har foregått slik: Klikk her for å se film

I samarbeid med Plasteriet, SpareBank 1 SMN og Adressa 

Under årets arrangement har vi valgt ut et mottak med innvandrere som ønsker å delta på VM 5èrn. Disse skal vi trene og ta dem med i løypa for å trygge dem på dette. I tillegg skal noen av dem være med å dele ut medaljer etter endt løp. 

Det trønderske matfatet er unikt og inspirerer kokker i verdensklasse. Kombinasjonen av råvarer og den trønderske gjestfriheten har nå gjort Trondheim – Trøndelag, som første region i Norge, til European Region of Gastronomy 2022. (sakset fra norwayfoodregion.no)

Vi i SMN TM ønsker å tiltrekke oss aktører med fokus på kortreist mat under årets arrangement 3.september på Torvet. Vi vil gi våre deltakere, publikum og byens befolkning mulighet til å handle på fra et utvalg av Trønderske matleverandører. 

I samarbeid med Retura og Trondheim Kommune ønsker vi å ha et rent arrangement. 

Retura leveres søppelbokser som plasseres rundt i arrangementet. Trondheim Bydrift koster og feier arena etter bruk, slik at  den er i god stand til de som ønsker å benytte denne flotte lokasjonen etter oss.

Igjennom samarbeid med Thora Storm VGS skal vi og 3.klasse elever jobbe med flere aktuelle prosjekter der elevene får muligheten til å få direkte skolefag i praksis.

Translate »