Om oss

Trondheim Maraton er Norges eldste maraton, og arrangeres hver høst. Trondheim Maraton ble første gang arrangert i 1969 under navnet Studentmaraton  men løpet fikk først navnet Trondheim Maraton i 1983. Siden den gangen har Trondheim Maraton vært i vekst og har for alvor begynt å markere i Norge som et viktig arrangement. Les mer om historien fra studentmaraton til årets treningsmål

Hovedfokuset for TM er folkehelse. Vi skal være et arrangement for alle fra 0 – 99 år. Vi ønsker å ta vare på deltakerne igjennom å gi dem verktøy for å mestre igjennom hele året. Løpekurs, foredrag, ernæringsforedrag, events og treningsarenaer samtidig som vi prøver å bidra til årets treningsmål. Løypa har vi lagt rundt bykjernen slik du som deltaker eller publikum skal få se mye av hva Trondheim by har å vise frem. Vi er stolt over den nye løypetraseen som først og fremst er vakker og publikumsvennlig.

I 2019 tok det helt av og vi hadde 7700 påmeldte deltakere. Det betyr at rekorden fra 2018 med 4857 ble smadret. Etter pandemien (2022) hadde vi 6600 deltakere og i 2023 ble det ny deltakerrekord med 8252 deltakere! Råskap!

Arrangør er Nidelv IL Friidrett og Midt-Norge Sør Bedriftsidrettskrets

Translate »