Skoprosjekt

Nåværende status

 

Vi har idémyldret de ulike mulighetene rundt åringen, og delt oss inn i mindre grupper for å videre teste hver enkelt ide. Etter nøye vurderinger har vi funnet en løsning vi tror vil gagne den ønskede målgruppen, og som er gjennomførbar. Vi har kontaktet Löplabbet, som gjerne vil ta del av prosjektet, og gir ut 15% rabatt til alle som leverer sko. Vi har laget en skisse på hvordan området for innlevering av skoene kan se ut.

Vår ide

Det vi har kommet fram til er en løsning hvor hvem som helst kan levere inn sko hos ett inndelt område. Her vil skoene sorteres etter størrelser i ulike hyller/kurver. De vil foreløpig ikke sorteres etter ulike typer løpesko ettersom dette vil kreve mye plass. Vi vil også foreslå at man kan levere inn brukte sko rett fra løpet som henges på kroker over en snor slik at de ikke blir fuktige og lukter. Plassen som blir nødvendig avhenger av hvilken oppbevaringsløsning man velger. Vi vet ikke om dere har noen hyller eller lignende som egner seg for oppbevaring av skoene, men dette er eventuelt noe som må kjøpes. 

Vi antar at man trenger ett eget telt for løsningen, eller ett annet område med rikelig plass og som ligger sentralt slik at det er lett tilgjengelig. Vi vil trenge minst 1, men helst 2 personer som overholder innlevering av sko til en vær tid. Alle som leverer sko, vil få ett fysisk rabattkode-kort på 15% som kan brukes på Löplabbet. Man får kun én rabattkode uavhengig av hvor mange sko man donerer. Å hente sko fra teltet vil ikke koste noe, men det er begrenset til 1 par pr person. 

Målgruppe

Vi ønsker at nesten hvem som helst kan hente seg sko, og vil spesielt det skal være ett tilbud for de som kanskje ikke har økonomiske midler til å kjøpe løpe sko. Det er ikke bare ment for løpere på trondheim maraton, ettersom vi antar at de fleste som kommer allerede har sko for løpet. Det begrenses med 1 par sko pr person for å forhindre at tilbudet skal misbrukes, og at det skal bli fordelt på så mange personer som mulig

Markedsføring

For at tilbudet skal bli sett av de som skal på løpet må det markedsføres godt. Key selling points vil nok være:

    1. Lever inn dine gamle sko og få rabatt å helt nye
    2. Vise til hvor mange sko som deles ut til ett veldedig formål og sprer løpeglede

Vi regner med dere har en egen avdeling for markedsføring som vil ta seg av dette, men om dere vil ha flere innspill kan vi også komme med det. Det viktigste er at mange får høre om det slik at de kan ta med sko de har hjemme som skal leveres.

Hva kan gjøres med resterende sko

Om det blir igjen resterende sko er det to muligheter vi hovedsakelig har tenkt på:

    1. Beholde skoene til neste maraton om man ser at årets ordning fungerer bra
    2. Donere skoene til veldedige formål

Translate »